Under Egen er et økologisk og regenerativt jordbrug lidt syd for Præstø.
Vi dyrker grøntsager og urter på halvanden hektar ved Oremandsgaard Gods til både private og professionelle køkkener. Vores drøm er at dyrke sunde og smagfulde fødevarer der ikke skader vores natur og forurener vores vandmiljø. Derfor dyrker vi småt, økologisk og regenerativt.
Hvem står bag Under Egen?
Under Egen drives af Luna og Tobias, som sammen står for alle dele af produktionen med kærkommen hjælp fra familie, venner og naboer.
Luna
Luna er uddannet gartner fra Oremandsgaard og Klintholm Gods, hvor hun dels stået for den 10ha store æbleplantage på Oremandsgaard og på Klintholm haft ansvaret for grøntsagsproduktionen til godsets gårdbutik.
Luna er opvokset i København. Med sig i bagagen har hun en uddannelse som kropsterapeut og brugte, mens hun havde sin klinik, meget tid på at rejse rundt til diverse verdenshjørner.
Tobias
Tobias er uddannet gartner fra Rabarbergaarden i Tisvilde, hvor han har haft ansvaret for grøntsagsproduktionen til gårdens restaurant i tæt samarbejde med køkkenet og kokkene.
Tobias er oprindeligt fra Nordjylland og blev efter en lang akademisk uddannelse medredaktør på et lille medie i København, før han besluttede at dyrke grøntsager i stedet.
Under Egen Jordbrug
Vi dyrker vores grøntsager på lidt mere end halvanden hektar lidt syd for Præstø ved Oremandsgaard Gods. I vores knapt 200 faste bede og drivhuset på 150m2 dyrker vi alt fra kartofler, salater, løg, rødbeder til tomater, agurker, auberginer og krydderurter.
Vi dyrker mere end 100 forskellige sorter og typer af grøntsager. Det hele er dyrket efter økologisk og regenerative principper. Det betyder at vi passer på jorden og dyrker i samspil med naturlige processer. Hvilket både giver de sundeste og mest smagfulde grøntsager.