Kom på køkkenhave kursus og lær at dyrke grøntsager til dig og din familie
Sammen bruger vi en hel dag i april på at gennnemgå alt det du behøver at vide. Vi starter med forståelsen af jorden og går hele vejen fra frø og dyrkning til høst, med praktiske øvelser og tips til de enkelte grøntsager.
Hvad lærer du på vores køkken kursus?
Lær de dyrke de grøntsager du kender og allerede bruger i køkkenet
Vi dykker ned i forskellige typer grøntsager og lærer hvordan de vokser og hvordan man dyrker dem. Vi ser nærmere på kartofler, løg, tomater, salat, kål og rodfrugter. Og det vi lærer kan overføres til mange flere grøntsager!
Hvordan starter man? Og hvad er god jord?
Hvordan kommer man fra græsplæne til et dyrkningsklart bed? Vi starter fra bunden, og lærer hvad jord er, og hvorfor det er vigtigt. Hvad kendetegner god jord og hvordan man arbejder med både at forberede og forbedre sin egen jord.
Lær at så og forspire grøntsager så du får sunde planter og den bedste start
Vi ser nærmere på frøene og lærer hvordan man sår de forskellige grøntsager. Hvilke grøntsager forspirer man og hvilke sås direkte i jorden og hvorfor? Vi forspirer til jeres egen køkkenhave og i får jeres egen forspiringsbakke med såede frø med hjem.
Hvordan bekæmper man uønskede planter, eller altså.. ukrudt!
Vi kigger på de forskellige typer ukrudt der kan finde på at spire i din køkkenhave og undersøger hvad de fortæller dig om din jord. Og så lærer vi hvordan man bekæmper ukrudt mest effektivt og skånsomt for jorden, og også hvornår man ikke behøver bekæmpe det. Ukrudt er nemlig også godt for jorden!
Hvad nærer dine planter? Skal man gøde og hvordan gør man?
Vi lærer hvad planterne skal bruge for at overleve, og hvordan du sørger for at der er nok af det. Vi kigger på forskellige gødningstyper og ser især nærmere på kompost. Hvad er kompost, hvad kan det og hvor får man det fra?
Høst og opbevaring
Vi lærer hvornår og hvordan man høster de forskellige grøntsager så man får muligt ud af hver enkelt plante. Vi snakker også lidt om hvilke grøntsager der kan opbevares, og hvordan man gør det så du kan nyde dit arbejde langt ind i vinteren.
Hvem, hvor, hvornår, hvordan og hvor meget?
Kurset varer en hel dag midt i april. Det betyder, at du kan gå hjem og bruge det du lærer med det samme i din køkkenhave.
Dine undervisere er Luna og Tobias som driver Under Egen og lever af at dyrke grøntsager. Begge er uddannede gartnere med speciale i økologisk grøntsagsdyrkning på friland.
I 2026 afholder vi to kurser: Lørdag d. 18. og søndag d. 19. april
Praktisk information
- Tidspunktet er lørdag d. 18. april 2025 eller søndag d.
19. april
- Vi starter klokken 10 og slutter kl. 16.00
- Kurset finder sted i vores mark på Oremandsgaard Gods
- Prisen inkluderer kaffe/the og en let frokost
Prisen for kurset er 450 kr. pr. person
Her kan du tilmelde dig
Du tilmelder dig kurset ved at udfylde formularen her.
Når du har set din tilmelding, sender vi dig en ordrebekræftelse med information om betaling. Din plads på kurset er først sikret når vi har modtaget din betaling.
Prisen er 450 kr. pr. person.